Huwelijksfotografie in Herentals: Met Gitte en Jan in de gietende regen

Boortmeerbeek – Noorderwijk – Herentals

Eerder hadden we al een fantastische pre-wedding fotoshoot gehouden in de velden van Hever. Dat zorgde ervoor dat de sfeer voor het huwelijk vanaf de eerste seconde erin zat. De opwarming hadden we al gehad, de vier kinderen kenden me al en Gitte en Jan wisten dat ze gewoon mijn ding konden laten doen.

De dag begon bij hun thuis in Boortmeerbeek voor de voorbereidingen. Voor kapper Jan was het een extra vroege dag want hij had voor zo goed als de hele familie het kapsel verzorgd.

Met een oldtimer Volkswagen mini busje werd de familie, getuigen en ook ouders opgepikt voor de plechtigheid in het gemeentehuis van Boortmeerbeek. Eénmaal aangekomen was er enige vertraging toen bleek dat de burgemeester nog niet was aangekomen. Schepen Karin Derua was gelukkig in de buurt zodat zij de plechtigheid kon starten. De burgemeester kwam na enige tijd toch aan en nam toen over.

IJsjes als aperitief

Na het burgerlijke huwelijk werden we in de nabijgelegen school opgewacht door de ijsjes van de crèmecar uit Eppegem. Niet alleen de kinderen maar ook vele volwassenen waren aangenaam verrast door de lekkere ijsjes.

Gitte was eerder al verliefd geworden op de mooie Zandkapel in Noorderwijk nabij Herentals. Een sobere en zeer mooie kapel met grote glasramen en veel natuurlijk invallend licht. Ideaal voor een fotograaf om hier te fotograferen. Helaas was het ondertussen ook beginnen regenen en werd de mooie entrée een beetje verstoord door paraplu’s.

Binnenvallend zonlicht konden we dus ook vergeten en ondertussen was het vingers kruisen dat het toch wat zou opklaren voor de fotoshoot.

Die fotoshoot vond plaats op een verlaten militair domein in de omgeving. Als bij wonder stopte het met regenen op het moment dat we het terrein opreden. We kozen voor een snelle shoot tegen enkele opvallende gevels samen met de kinderen. Het kleed zag af van al dat nat, maar het resultaat was wel geslaagd.

Huwelijksfeest met eindeloos veel ambiance

Je kent dat wel, die huwelijken waar er al wordt gedanst voor de openingsdans is geweest. Hier was dat ook zo. De feestbeesten die al vroeg de dansvloer innamen waren de 4 kinderen.

Na de opwarming door de kinderen deden Gitte en Jan de echte openingsdans en kon het dansfeest écht beginnen.